Jak umístit dráty elektrického ohradníku? Zde je kompletní průvodce...

Jak umístit dráty elektrického ohradníku? Zde je kompletní průvodce...

Jak umístit dráty elektrického ohradníku?


Často se můžete cítit znejistění, pokud jde o používání drátů elektrické ohrady kvůli nejistotám ohledně toho, jak jej nainstalovat tak, aby byl bezpečný a účinný při ochraně před divokými zvířaty nebo ochraně hospodářských zvířat.
Nemusíte se ale obávat, jste u správného průvodce.
Ale nejprve se podívejme na výhody používání drátů elektrické ohrady:

1. Provozní účinnost:

Dráty elektrické ohrady nabízejí velmi efektivní metodu pro správu hospodářských zvířat. Díky schopnosti poskytovat řízený elektrický impuls tyto ohrady umožňují rychlé a účinné řízení, oddělování nebo zadržování zvířat. To významně snižuje čas a úsilí potřebné v každodenních operacích, což farmářům umožňuje zaměřit se na další důležité činnosti.

2. Bezpečnost hospodářských zvířat:

Jedním z klíčových aspektů drátů elektrické ohrady je jejich schopnost poskytovat bezpečnou bariéru bez způsobení trvalých škod zvířatům. Elektrický impuls je dostatečný k odrazení zvířat od dotyku s ohradou, aniž by způsobil vážné zranění. To nejen chrání hospodářská zvířata před vnějšími nebezpečími, ale také minimalizuje riziko zranění způsobené sebepoškozením z pokusů o útěk.

3. Ochrana plodin:

Kromě správy hospodářských zvířat se dráty elektrické ohrady používají k ochraně plodin před divokými zvířaty a škůdci. Přítomnost elektrické bariéry účinně odradí škodící zvířata, udržuje plodiny v bezpečí a snižuje potřebu drastických opatření, jako je nadměrné použití pesticidů.

4. Jednoduchá instalace a údržba:

Instalace drátů elektrické ohrady je poměrně jednoduchá a lze ji upravit podle konkrétních potřeb farmy. Údržba je stejně snadná, s potřebou pravidelné kontroly systému, aby se zajišťoval správný provoz. To vede ke snížení provozních nákladů a většímu klidu pro farmáře.

5. Přínos trvale udržitelného zemědělství:

Použití drátů elektrické ohrady je v souladu s cíli trvale udržitelného zemědělství, snižující závislost na škodlivých životního prostředí. Optimalizovaná správa hospodářských zvířat a ochrana plodin bez nadměrného používání chemikálií pomáhají chránit zdraví půdy a okolního ekosystému.

Shrnutí: Dráty elektrické ohrady jsou základním prvkem moderního zemědělství, s výhodami v oblasti provozní účinnosti, bezpečnosti hospodářských zvířat, ochrany plodin a přínosů trvale udržitelného zemědělství. Přijetí této technologie je moudrým rozhodnutím pro farmáře, kteří směřují k rovnováze mezi produktivitou a environmentální odpovědností.

Ideální výšky pro umístění drátů elektrické ohrady

Správná instalace elektrické ohrady je klíčová pro zajištění bezpečnosti zvířat a celkového úspěchu systému. Volba správné výšky pro umístění ohradních drátů závisí hlavně na velikosti zvířat, která mají být zadržena nebo chráněna. Podívejme se, jak nastavit výšky pro zajištění bezpečného a účinného prostředí.

1. Malá zvířata:

Pro malá zvířata jako jsou kuřata, slepice, králíci by měla být výška ohradních drátů dostatečná k tomu, aby zabránila jejich přeskočení nebo překročení. Obecně by měla být výška mezi 20 a 80 cm a dráty umístěny každých 20 cm. Doporučená tloušťka drátu je mezi 2,2 a 4 mm. Toto opatření je vhodné k odrazení menších zvířat bez způsobení škod.

2. Středně velká hospodářská zvířata:

Pro středně velká zvířata jako jsou ovce, kozy, lasice, koně, lišky, vlci, osli, kuna stříbřitá by měla být výška ohrady zvýšena. Obvykle se doporučuje výška mezi 30 a 120 cm a dráty umístěny přibližně každých 30 cm. Doporučený drát je 4 mm tlustý. Tím se zajišťuje, že zvířata nemohou přeskočit nebo přejít ohradu, což je udržuje v bezpečí a předchází možným útěkům. Pro větší zvířata lze také použít elektrickýchohradníků, ale také široký výběr elektrifikátorů, které nabízíme v pěti různýchtypech, každý s konkrétnímivlastnostmi a jedinečnými výhodami:

Elektrifikátory na 220V proud s dokonalým a bezpečným provozem proohradníky až do 5km;

Elektrifikátor na 220V proud s dokonalým a bezpečným provozem proohradníky až do 8km;

Bateriový/220V elektrifikátor s dokonalým a bezpečným provozem proohradníky až do 5km a6J;

Bateriový/220V elektrifikátor vybavený 2 bateriemi s dokonalým abezpečným provozem proohradníky až do 5km a 6J;

Bateriový/220V elektrifikátor vybavený solárním panelem s dokonalýma bezpečným provozempro ohradníky až do 5km a 6J.

Kromě toho nabízíme široký výběr elektrických drátů a pásů vysoce kvalitní, spolu s izolátorynavrženými tak, abyvyhovovaly jakémukoli typu podpory, kterou si vyberete pro svůj elektrický ohradník:

Izolátory pro dřevěné sloupy;

Izolátory pro železné sloupy;

Izolátor s dvojitým háčkem;

Šroub a odšroubuj otočný hřídel pro izolátory sloupů.

My v Gemi se odlišujeme od konkurence díky padesátileté zkušenosti v oboru a schopnostiposkytovat přizpůsobenářešení pro specifické potřeby každého zákazníka. Naše péče o zákazníka je pedantská,poskytujeme úplnou podporu odokamžiku nákupu, která nekončí v okamžiku nákupu. Jsme k dispozici telefonicky na +390287165556, v chatu nebo e-mailem.

Výhody nákupu u Gemi

  1. Zdarma vrácení do 100 dnů;
  2. Rychlé dodání po celém světě;
  3. Všechny výrobky jsou vyráběny námi v Itálii s použitím surovin nejvyšší kvality;
  4. Všechny výrobky splňují právní bezpečnostní normy a jsou certifikovány;
  5. Máme přes 5000 recenzí na nejdůležitějším portálu recenzí na světě: Trustpillot;
  6. Naše padesátiletá zkušenost je k vašemu plnému využití;
  7. Máme téměř 1000 videorecenzí na portálu Video recenze TrustVideos, kde jsou videorecenzeuživatelů.

Koupit nyní!.