Z mého krbu vychází kouř! Co bych měl dělat?

Z mého krbu vychází kouř! Co bych měl dělat?

Z mého krbu vychází kouř! Co bych měl dělat?

Váš krb je tradiční a okouzlující prvek uvnitř domu, ale může se proměnit v noční můru, když začne produkovat kouř místo tepla. To může způsobit nepohodlí, špatné pachy a dokonce zdravotní problémy pro obyvatele domu. Podívejme se na nejčastější příčiny tohoto problému a jak je řešit.

Hlavní důvody, které ovlivňují správnou funkci krbu, jsou různé, včetně: nedostatečně velkého komínu; neizolovaného studeného komínu; zakřiveného komínu; nedostatku vzduchu v místnostech; nepříznivého větru; špatně postaveného komínu nebo špatně navrženého krbu.

Délka komínu může také ovlivnit přítomnost kouře. Pokud je komín příliš krátký ve srovnání s velikostí místnosti nebo silou ohně, dojde k špatné cirkulaci vzduchu a kouř se bude tendovat hromadit uvnitř.

Jak poznat, zda Váš krb tahá?

Když jde o používání krbu, je zásadní pochopit, zda komín tahá správně. Špatně tahající krb může vést k řadě problémů, jako je šíření kouře v domě nebo hromadění oxidu uhelnatého. Pro zajištění bezpečnosti a pohodlí vašeho domova je důležité rozpoznat známky, které naznačují, zda krb funguje správně.

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak zjistit, zda krb tahá dobře, je pozorovat kouř vycházející z komínu. Pokud kouř vychází rovnoměrně a přímo nahoru, je to dobrý znak toho, že krb funguje správně. Naopak, pokud je kouř tlačen zpět do místnosti nebo se šíří postranně, může to být problém s tahem.

Dalším signálem, na který si dát pozor, je přítomnost sazí na skle krbu. Pokud se saze rychle hromadí na skle, může to být známka toho, že krb nedostává dostatečně vzduchu k hoření. V takovém případě může být nutné zvýšit otevření přívodu vzduchu nebo vyčistit překážky.

Dále, pokud cítíte kouř v domě i když je krb zapnutý a funguje, znamená to, že existuje problém s tím, jak komín tahá. Může být nutné zkontrolovat komínový komín na bloky nebo překážky, které brání kouři v náležitém vycházení.

Je také důležité zvážit přítomnost vzdušných proudů uvnitř domu. Pokud jsou okna nebo dveře poblíž krbu otevřené, může docházet ke způsobení proudění vzduchu, které narušuje tah. Zavření oken a zkontrolování průvanu může pomoci vyřešit problém.

V některých případech může být problém způsoben nesprávnou velikostí komínu pro danou místnost. Pokud je komín příliš malý, nemusí být schopen vytvořit dostatečný tah k hoření dřeva správně. V tomto případě může být nutné konzultovat s profesionálem ohledně změny velikosti komínu nebo instalace nového.

Nakonec, pokud máte podezření na tahací problém ve vašem krbu, je vždy vhodné vyhledat pomoc odborníka. Expert dokáže provést důkladné vyhodnocení krbu a identifikovat veškeré tahací problémy. Může být nutné vyčistit komínový komín, vyměnit klobouk komínu nebo provést jiné opravy k zajištění správného provozu krbu.

Závěrem je důležité porozumět, zda krb tahá správně, abyste zajistili bezpečnost a pohodlí vašeho domova. Pozorování kouře vycházejícího z komínu, kontrola sazí na skle krbu a ověření přítomnosti kouřového zápachu v domě jsou všechny důležité známky, na které je třeba dávat pozor. Pokud se objeví nějaké problémy, je doporučeno konzultovat s profesionálem pro důkladné zhodnocení a případné opravy.

Vykuřuje Váš krb?

My ve společnosti GEMI máme řešení s našimi komíny!

Naše produkty

V rámci vesmíru GEMI jsme hrdí na představení naší široké škály komínových odsávačů kouře, každý s jedinečnými vlastnostmi, které splní různé potřeby našich zákazníků. Naše oddanost k excelenci nás vedla k vytvoření různých modelů, zajistujících, že každý detail byl pečlivě navržen a vyroben.

Základní komínové odsávače: Pro ty, kteří hledají spolehlivá a efektivní řešení, nabízíme naši řadu základních komínových odsávačů. Tyto modely jsou navrženy tak, aby poskytovaly solidní výkon za dostupnou cenu, zajišťujíce efektivní odstranění kouře bez ohrožení kvality.
Hlavní vlastnosti: sací síla 300 C°, 3letá záruka a sací výkon 2500 M³/h.

Profesionální komínové odsávače: Pokud hledá

V rámci vesmíru Gemi jsme hrdi na představení naší široké škály kouřových odvětrávačů prokrby, každý s unikátnímivlastnostmi, které uspokojí různé potřeby našich zákazníků. Naše oddanost excelenci násvedla k vytvořenírozmanitého výběru modelů, které zajišťují, že každý detail byl pečlivě navržen a upraven.

Odvlhčovačepro krby "základní": Kouřový ventilátor pro ty, kteří hledajíspolehlivá a efektivnířešení, nabízíme naši řadu základních kouřových odvětrávačů pro kachlové kamna. Tyto modelybyly navrženy tak, abyposkytovaly solidní výkon za dostupnou cenu, zajišťující účinné odstranění kouře bezkompromitace kvality.
Hlavnírysy: 300 °C odsávání, 3 roky záruka a 2500 M³/h výkon odsávání.

Odvlhčovačepro krby "profesionální": Pokud hledáte profesionální výkonycharakterizované ještě většísilou a spolehlivostí, naše profesionální kouřové odsávače jsou ideální volbou.
Hlavnírysy: 700 °C odsávání, 6let záruka a 3800 M³/h výkon odsávání.

Naše kolekce se rozšiřuje i o různé odvětrávače vyrobené z vysoce kvalitních materiálů,včetně nerezové oceli a mědi.

Odvlhčovačepro krby"ocel": Ocelové odvětrávače představují moderní eleganci a jsounavrženy tak, abyodolávaly výzvám času, poskytují efektivní odvod kouře a sofistikovanýstyl

Elektrický kouřový odsávač se 6rychlostmi, kompletně navržený z nerezové oceli Aisi 304. Díky své konstrukci odolávákorozivním vlivům počasí amořské soli, což zajišťuje dlouhou životnost. Výkon motoru 3800m³/h, možnost instalace najakoukoli velikost komína.Odsávání kouře odolné až do teploty 700°C v případě požáru.

Odvlhčovače pro krby"měď": Nadruhé straně, měděné odvětrávače nejen odrážejí klasickou krásu, ale také se pyšníodolnostními vlastnostmi včase.
Měděný kouřový odsávač komínové stříšky je špičkovým modelem elektrickýchodvětrávačů Gemi. Kompletněvyrobený z nerezové oceli Aisi 304, aby vydržel vlivy počasí a mořské soli. Zrakověatraktivní díky měděnémupokovení. Stejně jako profesionální model „Moorova hlava“ odsává 3800m³/h a odolává teplotěaž 700°C. Zaručenéřešení pro odstranění kouře. Ideální pro krby, kamna, grily, pece atd. 10letá záruka nacelou konstrukci kouřovéhoventilátoru.

Nakup teď!.