Průvodce uzemněním elektrického ohradníku: Vlastnosti a význam.

Průvodce uzemněním elektrického ohradníku: Vlastnosti a význam.

Průvodce uzemněním elektrického ohradníku: Vlastnosti a význam

Úvod

Uzemnění je základním prvkem správné instalace a provozu elektrického ohradníku. V tomto článku se podíváme na to, co uzemnění je, proč je důležité, jak by mělo být provedeno a zda vyžaduje údržbu v průběhu času. Zjistěte všechno, co potřebujete vědět pro zajištění optimálního provozu vašeho elektrického plotu.

Co je uzemnění pro elektrický ohradník?

Uzemnění pro elektrický ohradník je systém, který umožňuje nadbytečný elektrický proud rozptylovat do země. Zahrnuje instalaci zemní elektrody připojené k elektrickému ohradníku. Zemní elektroda slouží jako "vybíječ" pro proud, což brání zvířatům a zajišťuje správné směrování proudu.

Proč je uzemnění důležité pro elektrický ohradník?

Uzemnění je klíčové pro zajištění účinnosti a bezpečnosti elektrického ohradníku. Pro dosažení kompletního vybíjení proudu z oživovače ohradníku by mělo být uzemnění provedeno vložením 3 pozinkovaných kolíků 1 metr do země. Uzemnění umožňuje rozptýlení nadbytečného proudu do země, což předchází možným škodám a zajišťuje stabilní provoz plotu.

Jak by mělo být uzemnění pro elektrický ohradník provedeno?

Uzemnění musí být provedeno správně, aby byl zajištěn optimální provoz elektrického ohradníku. Zde je několik klíčových bodů k zvážení:

  • Volba zemní elektrody: Zemní elektroda může být vyrobena z pozinkovaného kolíku nebo například z vodovodního potrubí. Je důležité použít vodivý a odolný materiál proti korozi, aby byla zajištěna dobrá vodivost a dlouhodobá odolnost.
  • Hloubka zemní elektrody: Zemní elektroda by měla být instalována na dostatečnou hloubku pro zajištění dostatečného kontaktu se zemí. Obecně se doporučuje vložit zemní elektrodu do země alespoň 80 cm.
  • Připojení k oživovači: Zemní elektroda musí být připojena k elektrickému ohradníku pomocí uzemňovacího drátu (žluto-zelený). Je důležité zajistit pevné a bezpečné spojení, aby nedocházelo ke ztrátám proudu.

Vyžaduje uzemnění pro elektrický ohradník údržbu v průběhu času?

Ne. V obdobích silného sucha se doporučuje k zajištění správného uzemnění zalévat zem se znamením vody.

Závěr:

Uzemnění pro elektrický ohradník je klíčovým prvkem pro jeho správný provoz a bezpečnost zvířat a osob zapojených. Dodržováním výše uvedených pokynů lze zaručit efektivní a trvalý provoz elektrického ohradníku. Nepodceňujte důležitost uzemnění a ujistěte se, že dodržujete doporučení pro zajištění správného fungování elektrického ohradníku.

Potřebujete postavit svůj elektrický plot od základů?

Zde je, co budete potřebovat:

Nejprve budete potřebovat vybrat oživovač elektrického plotu, který vydává proudové pulzy na ohradníkové dráty. Existují různé modely, každý navržený podle konkrétních potřeb:

Poté budete potřebovat vodič: Například elektrickýchohradníků, ale také široký výběr elektrifikátorů, které nabízíme v pěti různýchtypech, každý s konkrétnímivlastnostmi a jedinečnými výhodami:

Elektrifikátory na 220V proud s dokonalým a bezpečným provozem proohradníky až do 5km;

Elektrifikátor na 220V proud s dokonalým a bezpečným provozem proohradníky až do 8km;

Bateriový/220V elektrifikátor s dokonalým a bezpečným provozem proohradníky až do 5km a6J;

Bateriový/220V elektrifikátor vybavený 2 bateriemi s dokonalým abezpečným provozem proohradníky až do 5km a 6J;

Bateriový/220V elektrifikátor vybavený solárním panelem s dokonalýma bezpečným provozempro ohradníky až do 5km a 6J.

Kromě toho nabízíme široký výběr elektrických drátů a pásů vysoce kvalitní, spolu s izolátorynavrženými tak, abyvyhovovaly jakémukoli typu podpory, kterou si vyberete pro svůj elektrický ohradník:

Izolátory pro dřevěné sloupy;

Izolátory pro železné sloupy;

Izolátor s dvojitým háčkem;

Šroub a odšroubuj otočný hřídel pro izolátory sloupů.

My v Gemi se odlišujeme od konkurence díky padesátileté zkušenosti v oboru a schopnostiposkytovat přizpůsobenářešení pro specifické potřeby každého zákazníka. Naše péče o zákazníka je pedantská,poskytujeme úplnou podporu odokamžiku nákupu, která nekončí v okamžiku nákupu. Jsme k dispozici telefonicky na +390287165556, v chatu nebo e-mailem.

Výhody nákupu u Gemi

  1. Zdarma vrácení do 100 dnů;
  2. Rychlé dodání po celém světě;
  3. Všechny výrobky jsou vyráběny námi v Itálii s použitím surovin nejvyšší kvality;
  4. Všechny výrobky splňují právní bezpečnostní normy a jsou certifikovány;
  5. Máme přes 5000 recenzí na nejdůležitějším portálu recenzí na světě: Trustpillot;
  6. Naše padesátiletá zkušenost je k vašemu plnému využití;
  7. Máme téměř 1000 videorecenzí na portálu Video recenze TrustVideos, kde jsou videorecenzeuživatelů.

Koupit nyní!.