Jak se komínový ventilátor Gemi Elettronica montuje?

Jak se komínový ventilátor Gemi Elettronica montuje?

Jednou z mnoha funkcí odsavače kouře pro krby Gemi Elettronica je, že montáž zvládnete svépomocí.
V podstatě k tomu nepotřebujete specializovaného technika, při troše šikovnosti s vytahovačem komínů si poradíte i svépomocí

Komínový stahovák Gemi Elettronica lze namontovat na jakýkoli kouřovod bez ohledu na jeho tvar. Ve skutečnosti může být namontován jak na kulaté kouřovody, tak na čtvercové nebo obdélníkové kouřovody.

V případě, že máte kouřovod s kulatou trubkou, je třeba sdělit vnější průměr a Gemi Elettronica dodá odsavač kouře pro krby s kulatým adaptérem správné velikosti.
Vnější průměr musí být sdělen, protože adaptér na základně komínového stahováku musí být vložen externě vzhledem k výstupu chřipky.

Pokud má naopak vyústění kouřovodu čtvercový nebo obdélníkový tvar, Gemi Elettronica vybaví stahovák komínu sadou nastavitelných držáků.
Nastavitelné držáky lze upravit do čtvercového nebo obdélníkového tvaru ve velikostech od 20x20cm až do 43x43cm. Po otevření balíčku komínového stahováku první věc, kterou uvidíte, jsou nastavitelné držáky s montážním návodem a regulátorem rychlosti.

První věc, kterou musíte udělat, je provést měření od výstupu kouřovodu, abyste upravili nastavitelné držáky již v balení tak, že vypočítáte o 1 centimetr více, než jsou rozměry výstupu.
Držáky jsou přišroubovány k základně komínového stahováku pomocí šroubů dodávaných v balení Gemi Elettronica.
Umístěte komínový stahovák na kouřovod a zajistěte jej dvěma největšími šrouby v balení.

V případě, že máte trubku uvnitř čtvercové stěny a dva výstupy jsou na stejné úrovni, musí být komínový stahovák instalován se čtvercovými nebo obdélníkovými nastavitelnými konzolami, které zakryjí prázdný prostor mezi trubkou a stěnou maltou nebo fólií kov.
Máte-li naopak více kulatých kouřovodů uvnitř čtvercové stěny, musíte kouřovod prodloužit tam, kam potřebujete vložit stahovák komína a namontovat model s kulatým adaptérem.
Pokud rozměr kouřovodu přesahuje 43x43 centimetrů (například 50x50 centimetrů), umístěte základnu odsavače kouře pro krby přímo na výstup, zalovte jej na zdivu ve 4 rozích, kde jsou již 4 otvory, a použijte větší držáky. jako podpora.

A konečně, pokud jsou pouze dvě ze čtyř stran větší než 43 centimetrů a další dvě menší než 43 centimetrů (například 45x40 centimetrů), musí být montáž komínového stahováku provedena s nejmenšími držáky.
Posledním krokem, než budete moci využít svůj krb na maximum díky elektrickému odsavači kouře od Gemi Elettronica, je elektrické připojení.

Připojení lze provést dvěma způsoby: buď mimo kouřovod kabelem 3x1,5, nebo uvnitř kouřovodu pomocí našeho kabelu odolného vůči vysokým teplotám, který je nutné zakoupit samostatně.

Začneme pak od komínového stahováku a po kabelu sjedeme po kouřovodu až k regulátoru otáček, který bývá umístěn v domě. V regulátoru otáček je potřeba propojit dva vodiče komínového stahováku (kde je napsáno MOTOR), dva společné vodiče uzemnění systému a komínového stahováku a dva napájecí vodiče (kde je napsáno 220 V).
Na konci těchto jednoduchých a rychlých kroků je komínový stahovák Gemi Elettronica připraven k použití k odstranění problému kouřivosti z komína.

V rámci vesmíru Gemi jsme hrdi na představení naší široké škály kouřových odvětrávačů prokrby, každý s unikátnímivlastnostmi, které uspokojí různé potřeby našich zákazníků. Naše oddanost excelenci násvedla k vytvořenírozmanitého výběru modelů, které zajišťují, že každý detail byl pečlivě navržen a upraven.

Odvlhčovačepro krby "základní": Kouřový ventilátor pro ty, kteří hledajíspolehlivá a efektivnířešení, nabízíme naši řadu základních kouřových odvětrávačů pro kachlové kamna. Tyto modelybyly navrženy tak, abyposkytovaly solidní výkon za dostupnou cenu, zajišťující účinné odstranění kouře bezkompromitace kvality.
Hlavnírysy: 300 °C odsávání, 3 roky záruka a 2500 M³/h výkon odsávání.

Odvlhčovačepro krby "profesionální": Pokud hledáte profesionální výkonycharakterizované ještě většísilou a spolehlivostí, naše profesionální kouřové odsávače jsou ideální volbou.
Hlavnírysy: 700 °C odsávání, 6let záruka a 3800 M³/h výkon odsávání.

Naše kolekce se rozšiřuje i o různé odvětrávače vyrobené z vysoce kvalitních materiálů,včetně nerezové oceli a mědi.

Odvlhčovačepro krby"ocel": Ocelové odvětrávače představují moderní eleganci a jsounavrženy tak, abyodolávaly výzvám času, poskytují efektivní odvod kouře a sofistikovanýstyl

Elektrický kouřový odsávač se 6rychlostmi, kompletně navržený z nerezové oceli Aisi 304. Díky své konstrukci odolávákorozivním vlivům počasí amořské soli, což zajišťuje dlouhou životnost. Výkon motoru 3800m³/h, možnost instalace najakoukoli velikost komína.Odsávání kouře odolné až do teploty 700°C v případě požáru.

Odvlhčovače pro krby"měď": Nadruhé straně, měděné odvětrávače nejen odrážejí klasickou krásu, ale také se pyšníodolnostními vlastnostmi včase.
Měděný kouřový odsávač komínové stříšky je špičkovým modelem elektrickýchodvětrávačů Gemi. Kompletněvyrobený z nerezové oceli Aisi 304, aby vydržel vlivy počasí a mořské soli. Zrakověatraktivní díky měděnémupokovení. Stejně jako profesionální model „Moorova hlava“ odsává 3800m³/h a odolává teplotěaž 700°C. Zaručenéřešení pro odstranění kouře. Ideální pro krby, kamna, grily, pece atd. 10letá záruka nacelou konstrukci kouřovéhoventilátoru.

Nakup teď!.